Rendelkezzünk személyi jövedelemadónk egyházi és civil egy százalékáról!

Az adózók május 20-ig rendelkezhetnek adójuk 1 + 1 százalékáról. A székesfehérvári püspöki palotában tartottak sajtótájékoztatót április 28-án az elmúlt évek támogatásairól, és arról, miért fontos rendelkeznünk személyi jövedelemadónk egyházi és civil egy százalékáról.


Tavaly mintegy 13,5 milliárd forintot ajánlottak fel a magánszemélyek a személyi jövedelemadójuk 1+1 százalékából – mondta Soltész Miklós államtitkár. A tavalyi évet sikeresnek nevezte, mert a 4,1 millió adózó közül mintegy 3,4 millió rendelkezett valamilyen módon az egy százalékok felajánlásáról. A felajánlható 25,5 milliárd forintból mintegy feléről rendelkeztek, ezért fontos, hogy felhívjuk a figyelmet az egyházak és a civilek támogatására, akik az élet minden területén szerepet vállalnak társadalmunkban – mondta el. Kiemelte, hogy akik a családi adókedvezmény igénybevétele miatt nem fizetnek adót, ők is rendelkezhetnek az egyházak részére az egy százalékról, ezzel is támogatva működésüket.

Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök szerint a felelősen gondolkodó állampolgárok sokat tehetnek a társadalom egészéért, annak jobbá válását az adójuk 1 %-ával is elősegíthetik. Elmondta, hogy a katolikus egyház nem saját célokra kéri az egy százalékot, hanem karitatív és szociális tevékenységre, oktatásra, valamint családok megsegítésére.

Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke bemutatta szervezetük munkáját, amely az ország egyik legnagyobb civil szervezeteként 70 ezer embert segít 1500 önkéntessel mintegy 300 helyi csoportban. A felajánlott összegekből azokat a családokat segítik, amelyek a nehézségek ellenére igent mondanak az életre és gyerekeket vállalnak.

Fischl Vilmos evangélikus lelkész, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának főtitkára fontosnak nevezte, hogy a magánszemélyek az 1 %-on keresztül közvetlenül tudják segíteni azt a sokszínű tevékenységet, amit az egyházak ellátnak. Mint mondta, ezek a támogatások szabadon felhasználhatók, ezért olyan tevékenységekre fordítják, amelyekre máshonnan nincs forrás.

Forrás és fotó: Székesfehérvári Egyházmegye

joomla templatesfree joomla templatestemplate joomla

  Gyorshír

Kedves Látogató!

 

Honlapunk fejlesztés alatt van, így türelmeded és építő jellegű hozzászólásodat várjuk.

 

Köszönjük

 

 

  Ki van jelen

Oldalainkat 189 vendég és 0 tag böngészi

  Popup Gallery

team1
team2
team3
team4
team5
team6
Back to Top