Kárpátaljai utaztatási programot indít a Rákóczi Szövetség nyugdíjas egyesületeknek

A Rákóczi Szövetség kárpátaljai utazási pályázatot hirdet nyugdíjas egyesületek, klubok és helyi egyházi közösségek csoportjai számára. A programra május 27-ig lehet jelentkezni.

Grezsa István kormánybiztos szerdai budapesti sajtótájékoztatón elmondta: a szövetség két évtizede megbízható partnere a külhoni magyar közösségeknek és szorosan együttműködnek a nemzetpolitikai államtitkársággal. Utalt a közelmúltban meghirdetett kárpátaljai gazdaságfejlesztési programra és kitért arra, hogy ennek egyik prioritása a turizmus fejlesztése. A szövetség ifjúsági utaztatási programjához kapcsolódva most a nyugdíjasok látogatásához is szeretnének segítséget nyújtani - jelezte.
Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség főtitkára rámutatott: a szövetség figyelme az utóbbi időszakban fokozottan Kárpátalja felé fordult. Az ottani partnereikkel egyeztetve bebizonyosodott, hogy a magyar iskolaválasztást célzó beiratkozási programra is szükség van. Kitért arra, hogy a május 6-i hétvégére első alkalommal kirándulást szerveznek középiskolásoknak Kárpátaljára.
A fiataloknak szóló programok mellett szeretnének a nyugdíjasok számára is lehetőséget teremteni Kárpátalja felkeresésére - közölte, hozzátéve: látszik, hogy az utóbbi időben a turizmus Kárpátalján visszaesett, reményeik szerint ez a program ezen is segít majd.
Pálinkás Barnabás a Rákóczi Szövetség képviseletében kiemelte: azt szeretnék, ha minél több csoport és minél könnyebb feltételek mellett pályázhasson.
A program célja a kárpátaljai- és egyéb országrészekben működő helyi szervezetek kapcsolatainak erősítése, Kárpátalja magyar történelmi és kulturális emlékhelyeinek felkeresése és a kárpátaljai magyar turisztika élénkítése.
Pályázatot nyugdíjas egyesületek, klubok, helyi egyházi közösségek (például plébániai közösségek, gyülekezetek) csoportjai nyújthatnak be. Kérelmet minimum 20 tagú csoporttal lehet beadni, azokat május 30-án bírálják el.
A kirándulásnak 2016. június 1. és december 31. között kell megvalósulnia.
A Rákóczi Szövetség a program keretében az utazási költséget - a megtett út és az utazók számának függvényében - legfeljebb 200 ezer forintig átvállalja, és a további költségekre (szállás és étkezés) további, legfeljebb 200 ezer forint támogatást nyújt.
A támogatás feltétele, hogy az utazó csoport a program megvalósulását követően (legkésőbb a hazaérkezés után 30 nappal) részletes úti beszámolót és 25 az utazást megörökítő fotót küldjön a Rákóczi Szövetség részére.
További információ a www.rakocziszovetseg.org címen található.

joomla templatesfree joomla templatestemplate joomla

  Gyorshír

Kedves Látogató!

 

Honlapunk fejlesztés alatt van, így türelmeded és építő jellegű hozzászólásodat várjuk.

 

Köszönjük

 

 

  Ki van jelen

Oldalainkat 102 vendég és 0 tag böngészi

  Popup Gallery

team1
team2
team3
team4
team5
team6
Back to Top