Soltész: negyvenmilliós támogatás ukrajnai gyerekek nyári táborozására

A magyar állam az idén negyvenmillió forinttal támogatja csaknem hétszáz ukrajnai gyerek nyári táborozását a Velencei-tónál - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára kedden Agárdon, ahol az idei első ukrajnai gyerekcsoportot látogatta meg.

D MAR20160614013

Soltész Miklós a Velencei-tavi Vízi Sportiskolában hangsúlyozta, hogy a tavalyi hasonló táborok rendkívül sikeresek voltak, hiszen a gyerekek az egy-egy hét alatt lelkileg és fizikailag is megerősödtek.
Közölte: augusztus végéig tizenegy turnus lesz. Az érkezők közül sokaknak meghalt vagy megsérült az édesapja az ukrán-orosz fegyveres konfliktusban.
A Donyeckből, Kijevből, Luganszkból, Kárpátaljáról és Ukrajna más részeiből érkező fiatalok programjai jórészt a Velencei-tóhoz kapcsolódnak majd, de budapesti városnézést, állatkerti látogatást is tartalmaznak - mondta.
Liubov Nepop, Ukrajna Magyarországra kinevezett nagykövete szerint az ukrán-magyar barátságot szimbolizálja a magyar kormány gesztusa.
Magyarország mint szomszédos baráti ország megérezte azt a fájdalmat, amelyen Ukrajna átmegy, ezért segít rajta - fogalmazott, hozzátéve: a jövőben is csak az egymást segítő nemzetek tudnak sikeresek lenni.
Közölte, hogy két éve, a Majdanon történt események és a Krím félsziget annexiója óta folyamatosan fegyverrel harcolnak az orosz agresszió ellen. Reményét fejezte ki, hogy jövőre is jöhetnek ukrán gyerekek Magyarországra, de nem a harcok miatt, hanem békeidőben nyaralni, és akkor igyekeznek a mostani sok segítséget viszonozni.
 A nagykövet azt kérte a magyar kormánytól, támogassa az Oroszország elleni szankciók további szigorítását, hogy Ukrajnában végre béke legyen, ami a minszki megállapodás batartása nélkül elképzelhetetlen.
Hartyáni Jaroszlava, az Ukrán Országos Önkormányzat elnöke kiemelte: Magyarország segítő kezet nyújtott az ukrán népnek, így tavaly csaknem hatszáz, az idén pedig még több ukrajnai gyerek nyaralhat a Velencei-tónál és láthat egy békés világot. Köszönetet mondott a magyarországi ukrán közösségnek, amely végig segítette a táborok szervezését.

joomla templatesfree joomla templatestemplate joomla

  Gyorshír

Kedves Látogató!

 

Honlapunk fejlesztés alatt van, így türelmeded és építő jellegű hozzászólásodat várjuk.

 

Köszönjük

 

 

  Ki van jelen

Oldalainkat 99 vendég és 0 tag böngészi

  Popup Gallery

team1
team2
team3
team4
team5
team6
Back to Top