Idősek Napi ünnepség volt a Szent Márton Házban

Szívmelengető ünnepet tartott a Határok Nélkül Alapítvány SZENT MÁRTON HÁZA, október elsején. Elsőként, Sopronban városi IDŐSEK NAPI ünnepséget szerveztünk, s az ünnepség keretében került sor a Magyar utcai székház megáldására is. A Szent Márton Ház közel 500 gondozottja közül a hajléktalanokat, a sérült családtagokat gondozó családokat, a magányos időseket és azokat az önkénteseket láttuk vendégül, akik a Szent Márton Ház létrehozásában, berendezésének elkészítésében részt vállaltak.

Az ünnepség szónoka Dr Farkas Ciprián városfejlesztési tanácsnok volt, - aki 15 évig maga is önkéntesként szolgált a Határok Nélkül Alapítványban. Megható, érzékeny és felelősségteljes hangon szólt a jelen lévő idősekhez. Az ünnepet Prágay-Szabó Tamás klarinét művész-tanár (HJAMI) csodálatos zenéje, és a Széchenyi István Gimnázium versmondói tették csodálatos élménnyé. Ezt követően Marics István, a soproni Árpádházy Szent Margit Templom plébánosa felemelő szavakkal szentelte fel az épületet. Végül Vigné Kovács Margit az Alapítvány elnöke oklevéllel köszönte meg az épület létrehozásában segítők munkáját. Az ünnepet megtisztelte Barcza Attila országgyűlési képviselő, aki virággal köszöntötte az időseket.

A programot szeretetvendégség kísérte, ahol az udvaron felállított sátorban, és az épület felújított termeiben a Corvinus Étterem által prezentált ételeket a Szent Márton Ház 11 önkéntese, s maga Farkas Ciprián is segített feltálalni.

Az intézmény vezetése és önkéntesei által gyakorolt jóság, a szeretet és a gondoskodás élményével távoztak a résztvevők.

(A fotókat Griechisch Tamás készítette)

joomla templatesfree joomla templatestemplate joomla

  Gyorshír

Kedves Látogató!

 

Honlapunk fejlesztés alatt van, így türelmeded és építő jellegű hozzászólásodat várjuk.

 

Köszönjük

 

 

  Ki van jelen

Oldalainkat 141 vendég és 0 tag böngészi

  Popup Gallery

team1
team2
team3
team4
team5
team6
Back to Top